Karjalankastike

Laita karjalanpaistiainekset, sipuli, porkkana ja lanttu ja vähän vettä uunipataan ja anna hautua vähintään kaksi tuntia, mielellään jopa viisi tuntia.

Sekoita viherpippurikastikejauhe tai muu pussikastikejauhe tilkkaan vettä ja kermaa.

Sekoita pataan ja anna tekeytyä.

Tarjoa perunan tai muusin kera.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1540 grammaa

Lessi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana, keskikokoinen 65g162g46kcal1g9.7g0.3g4.1g
Kahvikerma hyla Valio81g114kcal2.4g3.5g9.7g0g
Karjalanpaisti perinteinen sika-nauta (Atria), annos 700g1136g2046kcal215.9g0g125g0g
Lanttu 195g56kcal1.9g9g0.6g3.5g
Sipuli (kuorittu)97g26kcal1.3g4.7g0.2g1.7g
Vesi812g0kcal0g0g0g0g
Viherpippurikastike, Knorr, 1 pss16g73kcal1.1g7.5g4.2g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g4720kcal447.2g68.8g280g19.2g
Valittu annoskoko2500g2360kcal223.6g34.4g140g9.6g
Annoskoko puolitettuna1250g1180kcal111.8g17.2g70g4.8g
Arvot/100g100g94kcal8.9g1.4g5.6g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=335139