3 juuston kukkakaali-perunamuusi

800 g kukkakaalia
250 g jauhoista perunaa
1 tl suolaa
ripaus valkopippuria
2 dl Valion 3 juuston ruokakermaa (10%)
1 tl aromisuolaa
1 rkl kuivattua persiljaa

Kuori perunat ja siivuta n. 1 cm paksuksi siivuksi.

Lado perunat höyrykeittimeen.

Pilko kukkakaali pienemiksi nupuiksi, lisää perunoiden päälle, ripottele päälle 1 tl suolaa.

Keitä höyryritilässä kunnes ovat kypsiä.

Survo kukkakaali-peruna seos hieman karkeaksi, lisää aromisuola, jauhettu valkopippuri ja kuivattu persilja sekä 3 juuston kerma.

Sekoita tasaiseksi massaksi.

Tarjoa vaikkapa lämminsavulohen kanssa.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 252 grammaa

Leijona67
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali, keitetty, suolaa 639g152kcal11.5g13.9g1.9g14.6g
Peruna, uusi, keitetty, suolaa 200g155kcal3.4g32g0.4g2g
Ruokakerma 10%, 3 juustoa (Valio), annos 250g160g192kcal5.4g5.8g16g0g
Suola, annos 3g2.4g0kcal0g0g0g0g
Valkopippuri, annos 1g0.8g0kcal0g0g0g0g
Aromisuola (5g)2.4g1.3kcal0g0.3g0g0.1g
Persilja4g0.5kcal0.1g0g0g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2016g1001kcal40.8g104g36.6g34g
Valittu annoskoko1008g500kcal20.4g52g18.3g17g
Annoskoko puolitettuna504g250kcal10.2g26g9.2g8.5g
Arvot/100g100g50kcal2g5.2g1.8g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=335508