3 juuston kukkakaali-perunamuusi

800 g kukkakaalia
250 g jauhoista perunaa
1 tl suolaa
ripaus valkopippuria
2 dl Valion 3 juuston ruokakermaa (10%)
1 tl aromisuolaa
1 rkl kuivattua persiljaa

Kuori perunat ja siivuta n. 1 cm paksuksi siivuksi.

Lado perunat höyrykeittimeen.

Pilko kukkakaali pienemiksi nupuiksi, lisää perunoiden päälle, ripottele päälle 1 tl suolaa.

Keitä höyryritilässä kunnes ovat kypsiä.

Survo kukkakaali-peruna seos hieman karkeaksi, lisää aromisuola, jauhettu valkopippuri ja kuivattu persilja sekä 3 juuston kerma.

Sekoita tasaiseksi massaksi.

Tarjoa vaikkapa lämminsavulohen kanssa.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 252 grammaa

Leijona67
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali, keitetty, suolaa 799g190kcal14.4g17.4g2.4g18.2g
Peruna, uusi, keitetty, suolaa 250g193kcal4.2g40g0.5g2.5g
Ruokakerma 10%, 3 juustoa (Valio), annos 250g200g240kcal6.8g7.2g20g0g
Suola, annos 3g3g0kcal0g0g0g0g
Valkopippuri, annos 1g1g0kcal0g0g0g0g
Aromisuola (5g)3g1.7kcal0g0.3g0g0.1g
Persilja5g0.6kcal0.1g0.1g0g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2520g1251kcal51g130g45.8g42.4g
Valittu annoskoko1260g626kcal25.5g65g22.9g21.2g
Annoskoko puolitettuna630g313kcal12.8g32.5g11.5g10.6g
Arvot/100g100g50kcal2g5.2g1.8g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=335508