3 juuston kukkakaali-perunamuusi

800 g kukkakaalia
250 g jauhoista perunaa
1 tl suolaa
ripaus valkopippuria
2 dl Valion 3 juuston ruokakermaa (10%)
1 tl aromisuolaa
1 rkl kuivattua persiljaa

Kuori perunat ja siivuta n. 1 cm paksuksi siivuksi.

Lado perunat höyrykeittimeen.

Pilko kukkakaali pienemiksi nupuiksi, lisää perunoiden päälle, ripottele päälle 1 tl suolaa.

Keitä höyryritilässä kunnes ovat kypsiä.

Survo kukkakaali-peruna seos hieman karkeaksi, lisää aromisuola, jauhettu valkopippuri ja kuivattu persilja sekä 3 juuston kerma.

Sekoita tasaiseksi massaksi.

Tarjoa vaikkapa lämminsavulohen kanssa.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 252 grammaa

Leijona67
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali, keitetty, suolaa 959g229kcal17.3g20.9g2.9g21.9g
Peruna, uusi, keitetty, suolaa 300g232kcal5g48g0.6g3g
Ruokakerma 10%, 3 juustoa (Valio), annos 250g240g288kcal8.1g8.6g24g0g
Suola, annos 3g3.6g0kcal0g0g0g0g
Valkopippuri, annos 1g1.2g0kcal0g0g0g0g
Aromisuola (5g)3.6g2kcal0g0.4g0g0.1g
Persilja6g0.7kcal0.1g0.1g0g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3024g1501kcal61g156g55g51g
Valittu annoskoko1512g751kcal30.5g78g27.5g25.5g
Annoskoko puolitettuna756g375kcal15.3g39g13.8g12.8g
Arvot/100g100g50kcal2g5.2g1.8g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=335508