3 juuston kukkakaali-perunamuusi

800 g kukkakaalia
250 g jauhoista perunaa
1 tl suolaa
ripaus valkopippuria
2 dl Valion 3 juuston ruokakermaa (10%)
1 tl aromisuolaa
1 rkl kuivattua persiljaa

Kuori perunat ja siivuta n. 1 cm paksuksi siivuksi.

Lado perunat höyrykeittimeen.

Pilko kukkakaali pienemiksi nupuiksi, lisää perunoiden päälle, ripottele päälle 1 tl suolaa.

Keitä höyryritilässä kunnes ovat kypsiä.

Survo kukkakaali-peruna seos hieman karkeaksi, lisää aromisuola, jauhettu valkopippuri ja kuivattu persilja sekä 3 juuston kerma.

Sekoita tasaiseksi massaksi.

Tarjoa vaikkapa lämminsavulohen kanssa.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 252 grammaa

Leijona67
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali, keitetty, suolaa 1118g267kcal20.1g24.4g3.4g25.5g
Peruna, uusi, keitetty, suolaa 349g271kcal5.9g56g0.7g3.5g
Ruokakerma 10%, 3 juustoa (Valio), annos 250g280g336kcal9.5g10.1g28g0g
Suola, annos 3g4.2g0kcal0g0g0g0g
Valkopippuri, annos 1g1.4g0kcal0g0g0g0g
Aromisuola (5g)4.2g2.3kcal0g0.4g0g0.1g
Persilja7g0.8kcal0.1g0.1g0g0.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3528g1751kcal71.2g182g64.2g59.4g
Valittu annoskoko1764g876kcal35.6g91g32.1g29.7g
Annoskoko puolitettuna882g438kcal17.8g45.5g16.1g14.9g
Arvot/100g100g50kcal2g5.2g1.8g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=335508