3 juuston kukkakaali-perunamuusi

800 g kukkakaalia
250 g jauhoista perunaa
1 tl suolaa
ripaus valkopippuria
2 dl Valion 3 juuston ruokakermaa (10%)
1 tl aromisuolaa
1 rkl kuivattua persiljaa

Kuori perunat ja siivuta n. 1 cm paksuksi siivuksi.

Lado perunat höyrykeittimeen.

Pilko kukkakaali pienemiksi nupuiksi, lisää perunoiden päälle, ripottele päälle 1 tl suolaa.

Keitä höyryritilässä kunnes ovat kypsiä.

Survo kukkakaali-peruna seos hieman karkeaksi, lisää aromisuola, jauhettu valkopippuri ja kuivattu persilja sekä 3 juuston kerma.

Sekoita tasaiseksi massaksi.

Tarjoa vaikkapa lämminsavulohen kanssa.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 252 grammaa

Leijona67
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali, keitetty, suolaa 1598g381kcal28.8g34.8g4.8g36.4g
Peruna, uusi, keitetty, suolaa 499g387kcal8.4g80g1g5g
Ruokakerma 10%, 3 juustoa (Valio), annos 250g399g479kcal13.6g14.4g39.9g0g
Suola, annos 3g6g0kcal0g0g0g0g
Valkopippuri, annos 1g2g0kcal0g0g0g0g
Aromisuola (5g)6g3.4kcal0g0.6g0.1g0.1g
Persilja10g1.2kcal0.1g0.1g0g0.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5040g2502kcal101.8g259.8g91.6g84.6g
Valittu annoskoko2520g1251kcal50.9g129.9g45.8g42.3g
Annoskoko puolitettuna1260g626kcal25.5g65g22.9g21.2g
Arvot/100g100g50kcal2g5.2g1.8g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=335508