3 juuston kukkakaali-perunamuusi

800 g kukkakaalia
250 g jauhoista perunaa
1 tl suolaa
ripaus valkopippuria
2 dl Valion 3 juuston ruokakermaa (10%)
1 tl aromisuolaa
1 rkl kuivattua persiljaa

Kuori perunat ja siivuta n. 1 cm paksuksi siivuksi.

Lado perunat höyrykeittimeen.

Pilko kukkakaali pienemiksi nupuiksi, lisää perunoiden päälle, ripottele päälle 1 tl suolaa.

Keitä höyryritilässä kunnes ovat kypsiä.

Survo kukkakaali-peruna seos hieman karkeaksi, lisää aromisuola, jauhettu valkopippuri ja kuivattu persilja sekä 3 juuston kerma.

Sekoita tasaiseksi massaksi.

Tarjoa vaikkapa lämminsavulohen kanssa.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 252 grammaa

Leijona67
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali, keitetty, suolaa 1600g381kcal28.8g34.9g4.8g36.5g
Peruna, uusi, keitetty, suolaa 500g387kcal8.4g80.1g1g5g
Ruokakerma 10%, 3 juustoa (Valio), annos 250g400g480kcal13.6g14.4g40g0g
Suola, annos 3g6g0kcal0g0g0g0g
Valkopippuri, annos 1g2g0kcal0g0g0g0g
Aromisuola (5g)6g3.4kcal0g0.6g0.1g0.1g
Persilja10g1.2kcal0.1g0.1g0g0.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5048g2506kcal101.8g260.2g91.8g84.8g
Valittu annoskoko2524g1253kcal50.9g130.1g45.9g42.4g
Annoskoko puolitettuna1262g627kcal25.5g65.1g23g21.2g
Arvot/100g100g50kcal2g5.2g1.8g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=335508