3 juuston kukkakaali-perunamuusi

800 g kukkakaalia
250 g jauhoista perunaa
1 tl suolaa
ripaus valkopippuria
2 dl Valion 3 juuston ruokakermaa (10%)
1 tl aromisuolaa
1 rkl kuivattua persiljaa

Kuori perunat ja siivuta n. 1 cm paksuksi siivuksi.

Lado perunat höyrykeittimeen.

Pilko kukkakaali pienemiksi nupuiksi, lisää perunoiden päälle, ripottele päälle 1 tl suolaa.

Keitä höyryritilässä kunnes ovat kypsiä.

Survo kukkakaali-peruna seos hieman karkeaksi, lisää aromisuola, jauhettu valkopippuri ja kuivattu persilja sekä 3 juuston kerma.

Sekoita tasaiseksi massaksi.

Tarjoa vaikkapa lämminsavulohen kanssa.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 252 grammaa

Leijona67
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali, keitetty, suolaa 320g76kcal5.8g7g1g7.3g
Peruna, uusi, keitetty, suolaa 100g77kcal1.7g16g0.2g1g
Ruokakerma 10%, 3 juustoa (Valio), annos 250g80g96kcal2.7g2.9g8g0g
Suola, annos 3g1.2g0kcal0g0g0g0g
Valkopippuri, annos 1g0.4g0kcal0g0g0g0g
Aromisuola (5g)1.2g0.7kcal0g0.1g0g0g
Persilja2g0.2kcal0g0g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1008g500kcal20.4g52g18.4g17g
Valittu annoskoko504g250kcal10.2g26g9.2g8.5g
Annoskoko puolitettuna252g125kcal5.1g13g4.6g4.3g
Arvot/100g100g50kcal2g5.2g1.8g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=335508