3 juuston kukkakaali-perunamuusi

800 g kukkakaalia
250 g jauhoista perunaa
1 tl suolaa
ripaus valkopippuria
2 dl Valion 3 juuston ruokakermaa (10%)
1 tl aromisuolaa
1 rkl kuivattua persiljaa

Kuori perunat ja siivuta n. 1 cm paksuksi siivuksi.

Lado perunat höyrykeittimeen.

Pilko kukkakaali pienemiksi nupuiksi, lisää perunoiden päälle, ripottele päälle 1 tl suolaa.

Keitä höyryritilässä kunnes ovat kypsiä.

Survo kukkakaali-peruna seos hieman karkeaksi, lisää aromisuola, jauhettu valkopippuri ja kuivattu persilja sekä 3 juuston kerma.

Sekoita tasaiseksi massaksi.

Tarjoa vaikkapa lämminsavulohen kanssa.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 252 grammaa

Leijona67
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali, keitetty, suolaa 400g95kcal7.2g8.7g1.2g9.1g
Peruna, uusi, keitetty, suolaa 125g97kcal2.1g20g0.3g1.3g
Ruokakerma 10%, 3 juustoa (Valio), annos 250g100g120kcal3.4g3.6g10g0g
Suola, annos 3g1.5g0kcal0g0g0g0g
Valkopippuri, annos 1g0.5g0kcal0g0g0g0g
Aromisuola (5g)1.5g0.8kcal0g0.2g0g0g
Persilja2.5g0.3kcal0g0g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1262g627kcal25.4g65g23g21.2g
Valittu annoskoko631g313kcal12.7g32.5g11.5g10.6g
Annoskoko puolitettuna316g157kcal6.4g16.3g5.8g5.3g
Arvot/100g100g50kcal2g5.2g1.8g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=335508