3 juuston kukkakaali-perunamuusi

800 g kukkakaalia
250 g jauhoista perunaa
1 tl suolaa
ripaus valkopippuria
2 dl Valion 3 juuston ruokakermaa (10%)
1 tl aromisuolaa
1 rkl kuivattua persiljaa

Kuori perunat ja siivuta n. 1 cm paksuksi siivuksi.

Lado perunat höyrykeittimeen.

Pilko kukkakaali pienemiksi nupuiksi, lisää perunoiden päälle, ripottele päälle 1 tl suolaa.

Keitä höyryritilässä kunnes ovat kypsiä.

Survo kukkakaali-peruna seos hieman karkeaksi, lisää aromisuola, jauhettu valkopippuri ja kuivattu persilja sekä 3 juuston kerma.

Sekoita tasaiseksi massaksi.

Tarjoa vaikkapa lämminsavulohen kanssa.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 252 grammaa

Leijona67
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali, keitetty, suolaa 479g114kcal8.6g10.4g1.4g10.9g
Peruna, uusi, keitetty, suolaa 150g116kcal2.5g24g0.3g1.5g
Ruokakerma 10%, 3 juustoa (Valio), annos 250g120g144kcal4.1g4.3g12g0g
Suola, annos 3g1.8g0kcal0g0g0g0g
Valkopippuri, annos 1g0.6g0kcal0g0g0g0g
Aromisuola (5g)1.8g1kcal0g0.2g0g0g
Persilja3g0.4kcal0g0g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1512g751kcal30.4g77.8g27.4g25.2g
Valittu annoskoko756g375kcal15.2g38.9g13.7g12.6g
Annoskoko puolitettuna378g188kcal7.6g19.5g6.9g6.3g
Arvot/100g100g50kcal2g5.1g1.8g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=335508