Pohjoisafrikkalainen linssipata

Soul Kitchen blogista napattu ohje.

Alkuperäisessä ohjeessa käytettiin 400g tölkki tomaattimurskaa + 2rkl chilikastiketta, korvasin sen valmiiksi maustetulla chili-tomaattimurskalla.

Alkuperäisessä ohjeessa käytettiin oliiviöljyä paistamiseen, vaihdoin sen rypsiöljyyn.

Muuten ohje on sama.

Pilko sipulit, porkkanat ja chili.

Kuumenna öljy uuninkestävässä padassa.

Kuullota kasviksia öljyssä viitisen minuuttia.

Lisää mausteet, tomaattimurska, linssit ja kasvisliemi.

Laita pata uuniin 180 asteeseen. 20 minuutin jälkeen lisää kikherneet ja hauduta sitten pata kypsäksi.

Kokonaisaika on 40 - 60 minuuttia riippuen porkkanoiden koosta, ne saavat jäädä vähän napakoiksi.

Tarjoile korianterisilpun ja ranskankerman tai turkkilaisen jugurtin kanssa.

Etenkin jos pata tuntuu liian tuliselta, pieni ranskankerma/jugurttinokare lieventää makua.

Lisukkeena voit tarjota myös riisiä tai hyvää maalaisleipää mutta pata maistuu tällaisenaankin.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 444 grammaa

Eater
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljy 61g538kcal0g0g60.8g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g676g189kcal4.1g40.2g1.4g16.9g
Sipuli (kuorittu)450g122kcal5.9g21.6g0.9g7.7g
Valkosipuli 36g39kcal2.8g5.9g0.2g0.8g
Chili paprika punainen23g9kcal0.5g2g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g5.6g18kcal0.6g3.4g0.4g1.6g
Kanelitanko (Söderman), annos 11g25g150kcal1.7g14.4g8.7g0g
Tomaattimurska, chilillä maustettu, Rainbow (370g)833g292kcal8.3g57.5g4.2g11.7g
Punainen linssi luomu (Urtekram), annos 100g315g1135kcal85.1g163.9g9.1g28.4g
Vesi1126g0kcal0g0g0g0g
Fond du chef kasvis (Knorr), annos 28g63g76kcal1.6g3.8g5.7g0.9g
Luomu kikherneet (Gogreen), annos 170g383g479kcal30.6g53.6g7.7g38.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7992g6089kcal282.4g732.6g198.2g212.6g
Valittu annoskoko3996g3044kcal141.2g366.3g99.1g106.3g
Annoskoko puolitettuna1998g1522kcal70.6g183.2g49.6g53.2g
Arvot/100g100g76kcal3.5g9.2g2.5g2.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=336076