Borssikeitto kasviksista

Kuori ja pieni tuoreet punajuuret.

Lisää porkkana ja kaali.

Laita kattilaan kasvisliemikuutio ja noin 7 dl vettä sekä ruokalusikallinen punaviinietikkkaa (ja hieman säilykepunajuurien lientä).

Lisää teelusikallinen rosmariinia ja toinen timjamia
Keitä niin kauan, että ainekset ovat pehmenneet.

Voit myös soseuttaa keiton sauvasekoittimella.

Tarjoa keitto vaikka lisäämällä ruokalusikallinen kevyttä ruokakermaa tai pippuriruokakermaa smetanan sijasta.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 805 grammaa

Lessi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 19g7.2kcal0.2g1.3g0g0.5g
Valkokaali keräkaali 13g3.5kcal0.1g0.5g0g0.3g
Porkkana, keskikokoinen 65g8.7g2.4kcal0.1g0.5g0g0.2g
Punasipuli, kuorittu, 100g10g2.7kcal0.1g0.5g0g0.2g
Kasvisliemikuutio, Knorr0.6g1.8kcal0.1g0.1g0.2g0g
Vesi50g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana201g35kcal1.2g5.8g0.4g2.4g
Valittu annoskoko101g18kcal0.6g2.9g0.2g1.2g
Annoskoko puolitettuna50g9kcal0.3g1.5g0.1g0.6g
Arvot/100g100g18kcal0.6g2.9g0.2g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=337337