Borssikeitto kasviksista

Kuori ja pieni tuoreet punajuuret.

Lisää porkkana ja kaali.

Laita kattilaan kasvisliemikuutio ja noin 7 dl vettä sekä ruokalusikallinen punaviinietikkkaa (ja hieman säilykepunajuurien lientä).

Lisää teelusikallinen rosmariinia ja toinen timjamia
Keitä niin kauan, että ainekset ovat pehmenneet.

Voit myös soseuttaa keiton sauvasekoittimella.

Tarjoa keitto vaikka lisäämällä ruokalusikallinen kevyttä ruokakermaa tai pippuriruokakermaa smetanan sijasta.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 805 grammaa

Lessi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 188g72kcal1.9g12.9g0.4g4.7g
Valkokaali keräkaali 125g35kcal1.5g5.1g0.2g2.6g
Porkkana, keskikokoinen 65g88g25kcal0.5g5.2g0.2g2.2g
Punasipuli, kuorittu, 100g100g27kcal1.3g4.8g0.2g1.7g
Kasvisliemikuutio, Knorr6.3g18kcal0.5g0.6g1.5g0.1g
Vesi500g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2013g351kcal11.4g57.2g5g22.6g
Valittu annoskoko1006g176kcal5.7g28.6g2.5g11.3g
Annoskoko puolitettuna503g88kcal2.9g14.3g1.3g5.7g
Arvot/100g100g18kcal0.6g2.8g0.2g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=337337