Borssikeitto kasviksista

Kuori ja pieni tuoreet punajuuret.

Lisää porkkana ja kaali.

Laita kattilaan kasvisliemikuutio ja noin 7 dl vettä sekä ruokalusikallinen punaviinietikkkaa (ja hieman säilykepunajuurien lientä).

Lisää teelusikallinen rosmariinia ja toinen timjamia
Keitä niin kauan, että ainekset ovat pehmenneet.

Voit myös soseuttaa keiton sauvasekoittimella.

Tarjoa keitto vaikka lisäämällä ruokalusikallinen kevyttä ruokakermaa tai pippuriruokakermaa smetanan sijasta.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 805 grammaa

Lessi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 263g101kcal2.6g18.1g0.5g6.6g
Valkokaali keräkaali 175g49kcal2.1g7.1g0.3g3.7g
Porkkana, keskikokoinen 65g123g34kcal0.7g7.3g0.2g3.1g
Punasipuli, kuorittu, 100g140g38kcal1.8g6.7g0.3g2.4g
Kasvisliemikuutio, Knorr8.8g25kcal0.7g0.8g2.1g0.1g
Vesi700g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2818g492kcal15.8g80g6.8g31.8g
Valittu annoskoko1409g246kcal7.9g40g3.4g15.9g
Annoskoko puolitettuna704g123kcal4g20g1.7g8g
Arvot/100g100g18kcal0.6g2.8g0.2g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=337337