Borssikeitto kasviksista

Kuori ja pieni tuoreet punajuuret.

Lisää porkkana ja kaali.

Laita kattilaan kasvisliemikuutio ja noin 7 dl vettä sekä ruokalusikallinen punaviinietikkkaa (ja hieman säilykepunajuurien lientä).

Lisää teelusikallinen rosmariinia ja toinen timjamia
Keitä niin kauan, että ainekset ovat pehmenneet.

Voit myös soseuttaa keiton sauvasekoittimella.

Tarjoa keitto vaikka lisäämällä ruokalusikallinen kevyttä ruokakermaa tai pippuriruokakermaa smetanan sijasta.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 805 grammaa

Lessi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 1863g715kcal18.6g128.6g3.7g46.6g
Valkokaali keräkaali 1242g345kcal14.8g50.4g2.5g26.1g
Porkkana, keskikokoinen 65g870g244kcal5.2g51.7g1.7g21.7g
Punasipuli, kuorittu, 100g994g268kcal12.9g47.7g2g16.9g
Kasvisliemikuutio, Knorr62g174kcal5g5.9g14.9g1g
Vesi4969g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g3492kcal113g568.6g49.6g224.6g
Valittu annoskoko10000g1746kcal56.5g284.3g24.8g112.3g
Annoskoko puolitettuna5000g873kcal28.3g142.2g12.4g56.2g
Arvot/100g100g18kcal0.6g2.8g0.2g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=337337