Borssikeitto kasviksista

Kuori ja pieni tuoreet punajuuret.

Lisää porkkana ja kaali.

Laita kattilaan kasvisliemikuutio ja noin 7 dl vettä sekä ruokalusikallinen punaviinietikkkaa (ja hieman säilykepunajuurien lientä).

Lisää teelusikallinen rosmariinia ja toinen timjamia
Keitä niin kauan, että ainekset ovat pehmenneet.

Voit myös soseuttaa keiton sauvasekoittimella.

Tarjoa keitto vaikka lisäämällä ruokalusikallinen kevyttä ruokakermaa tai pippuriruokakermaa smetanan sijasta.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 805 grammaa

Lessi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 300g115kcal3g20.7g0.6g7.5g
Valkokaali keräkaali 200g56kcal2.4g8.1g0.4g4.2g
Porkkana, keskikokoinen 65g140g39kcal0.8g8.3g0.3g3.5g
Punasipuli, kuorittu, 100g160g43kcal2.1g7.7g0.3g2.7g
Kasvisliemikuutio, Knorr10g28kcal0.8g1g2.4g0.2g
Vesi800g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3220g562kcal18.2g91.6g8g36.2g
Valittu annoskoko1610g281kcal9.1g45.8g4g18.1g
Annoskoko puolitettuna805g141kcal4.6g22.9g2g9.1g
Arvot/100g100g18kcal0.6g2.8g0.2g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=337337