Borssikeitto kasviksista

Kuori ja pieni tuoreet punajuuret.

Lisää porkkana ja kaali.

Laita kattilaan kasvisliemikuutio ja noin 7 dl vettä sekä ruokalusikallinen punaviinietikkkaa (ja hieman säilykepunajuurien lientä).

Lisää teelusikallinen rosmariinia ja toinen timjamia
Keitä niin kauan, että ainekset ovat pehmenneet.

Voit myös soseuttaa keiton sauvasekoittimella.

Tarjoa keitto vaikka lisäämällä ruokalusikallinen kevyttä ruokakermaa tai pippuriruokakermaa smetanan sijasta.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 805 grammaa

Lessi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 38g14kcal0.4g2.6g0.1g0.9g
Valkokaali keräkaali 25g6.9kcal0.3g1g0g0.5g
Porkkana, keskikokoinen 65g18g4.9kcal0.1g1g0g0.4g
Punasipuli, kuorittu, 100g20g5.4kcal0.3g1g0g0.3g
Kasvisliemikuutio, Knorr1.3g3.5kcal0.1g0.1g0.3g0g
Vesi100g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana403g70kcal2.4g11.4g0.8g4.2g
Valittu annoskoko201g35kcal1.2g5.7g0.4g2.1g
Annoskoko puolitettuna101g18kcal0.6g2.9g0.2g1.1g
Arvot/100g100g17kcal0.6g2.8g0.2g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=337337