Borssikeitto kasviksista

Kuori ja pieni tuoreet punajuuret.

Lisää porkkana ja kaali.

Laita kattilaan kasvisliemikuutio ja noin 7 dl vettä sekä ruokalusikallinen punaviinietikkkaa (ja hieman säilykepunajuurien lientä).

Lisää teelusikallinen rosmariinia ja toinen timjamia
Keitä niin kauan, että ainekset ovat pehmenneet.

Voit myös soseuttaa keiton sauvasekoittimella.

Tarjoa keitto vaikka lisäämällä ruokalusikallinen kevyttä ruokakermaa tai pippuriruokakermaa smetanan sijasta.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 805 grammaa

Lessi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 375g144kcal3.7g25.9g0.7g9.4g
Valkokaali keräkaali 250g69kcal3g10.1g0.5g5.2g
Porkkana, keskikokoinen 65g175g49kcal1g10.4g0.3g4.4g
Punasipuli, kuorittu, 100g200g54kcal2.6g9.6g0.4g3.4g
Kasvisliemikuutio, Knorr13g35kcal1g1.2g3g0.2g
Vesi1000g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4025g703kcal22.6g114.4g9.8g45.2g
Valittu annoskoko2013g351kcal11.3g57.2g4.9g22.6g
Annoskoko puolitettuna1006g176kcal5.7g28.6g2.5g11.3g
Arvot/100g100g18kcal0.6g2.8g0.2g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=337337