Borssikeitto kasviksista

Kuori ja pieni tuoreet punajuuret.

Lisää porkkana ja kaali.

Laita kattilaan kasvisliemikuutio ja noin 7 dl vettä sekä ruokalusikallinen punaviinietikkkaa (ja hieman säilykepunajuurien lientä).

Lisää teelusikallinen rosmariinia ja toinen timjamia
Keitä niin kauan, että ainekset ovat pehmenneet.

Voit myös soseuttaa keiton sauvasekoittimella.

Tarjoa keitto vaikka lisäämällä ruokalusikallinen kevyttä ruokakermaa tai pippuriruokakermaa smetanan sijasta.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 805 grammaa

Lessi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 450g173kcal4.5g31g0.9g11.2g
Valkokaali keräkaali 300g83kcal3.6g12.2g0.6g6.3g
Porkkana, keskikokoinen 65g210g59kcal1.3g12.5g0.4g5.2g
Punasipuli, kuorittu, 100g240g65kcal3.1g11.5g0.5g4.1g
Kasvisliemikuutio, Knorr15g42kcal1.2g1.4g3.6g0.2g
Vesi1200g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4830g843kcal27.4g137.2g12g54g
Valittu annoskoko2415g422kcal13.7g68.6g6g27g
Annoskoko puolitettuna1208g211kcal6.9g34.3g3g13.5g
Arvot/100g100g18kcal0.6g2.8g0.2g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=337337