Borssikeitto kasviksista

Kuori ja pieni tuoreet punajuuret.

Lisää porkkana ja kaali.

Laita kattilaan kasvisliemikuutio ja noin 7 dl vettä sekä ruokalusikallinen punaviinietikkkaa (ja hieman säilykepunajuurien lientä).

Lisää teelusikallinen rosmariinia ja toinen timjamia
Keitä niin kauan, että ainekset ovat pehmenneet.

Voit myös soseuttaa keiton sauvasekoittimella.

Tarjoa keitto vaikka lisäämällä ruokalusikallinen kevyttä ruokakermaa tai pippuriruokakermaa smetanan sijasta.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 805 grammaa

Lessi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 525g202kcal5.2g36.2g1g13.1g
Valkokaali keräkaali 350g97kcal4.2g14.2g0.7g7.3g
Porkkana, keskikokoinen 65g245g69kcal1.5g14.6g0.5g6.1g
Punasipuli, kuorittu, 100g280g76kcal3.6g13.4g0.6g4.8g
Kasvisliemikuutio, Knorr18g49kcal1.4g1.7g4.2g0.3g
Vesi1400g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5635g984kcal31.8g160.2g14g63.2g
Valittu annoskoko2818g492kcal15.9g80.1g7g31.6g
Annoskoko puolitettuna1409g246kcal8g40.1g3.5g15.8g
Arvot/100g100g18kcal0.6g2.8g0.2g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=337337