Borssikeitto kasviksista

Kuori ja pieni tuoreet punajuuret.

Lisää porkkana ja kaali.

Laita kattilaan kasvisliemikuutio ja noin 7 dl vettä sekä ruokalusikallinen punaviinietikkkaa (ja hieman säilykepunajuurien lientä).

Lisää teelusikallinen rosmariinia ja toinen timjamia
Keitä niin kauan, että ainekset ovat pehmenneet.

Voit myös soseuttaa keiton sauvasekoittimella.

Tarjoa keitto vaikka lisäämällä ruokalusikallinen kevyttä ruokakermaa tai pippuriruokakermaa smetanan sijasta.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 805 grammaa

Lessi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 600g230kcal6g41.4g1.2g15g
Valkokaali keräkaali 400g111kcal4.8g16.2g0.8g8.4g
Porkkana, keskikokoinen 65g280g78kcal1.7g16.7g0.6g7g
Punasipuli, kuorittu, 100g320g86kcal4.2g15.4g0.6g5.4g
Kasvisliemikuutio, Knorr20g56kcal1.6g1.9g4.8g0.3g
Vesi1600g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6440g1124kcal36.6g183.2g16g72.2g
Valittu annoskoko3220g562kcal18.3g91.6g8g36.1g
Annoskoko puolitettuna1610g281kcal9.2g45.8g4g18.1g
Arvot/100g100g18kcal0.6g2.8g0.2g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=337337