Borssikeitto kasviksista

Kuori ja pieni tuoreet punajuuret.

Lisää porkkana ja kaali.

Laita kattilaan kasvisliemikuutio ja noin 7 dl vettä sekä ruokalusikallinen punaviinietikkkaa (ja hieman säilykepunajuurien lientä).

Lisää teelusikallinen rosmariinia ja toinen timjamia
Keitä niin kauan, että ainekset ovat pehmenneet.

Voit myös soseuttaa keiton sauvasekoittimella.

Tarjoa keitto vaikka lisäämällä ruokalusikallinen kevyttä ruokakermaa tai pippuriruokakermaa smetanan sijasta.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 805 grammaa

Lessi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 675g259kcal6.7g46.6g1.3g16.9g
Valkokaali keräkaali 450g125kcal5.4g18.3g0.9g9.4g
Porkkana, keskikokoinen 65g315g88kcal1.9g18.7g0.6g7.9g
Punasipuli, kuorittu, 100g360g97kcal4.7g17.3g0.7g6.1g
Kasvisliemikuutio, Knorr23g63kcal1.8g2.1g5.4g0.4g
Vesi1800g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7245g1265kcal41g206g17.8g81.4g
Valittu annoskoko3623g633kcal20.5g103g8.9g40.7g
Annoskoko puolitettuna1811g316kcal10.3g51.5g4.5g20.4g
Arvot/100g100g18kcal0.6g2.8g0.2g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=337337