Borssikeitto kasviksista

Kuori ja pieni tuoreet punajuuret.

Lisää porkkana ja kaali.

Laita kattilaan kasvisliemikuutio ja noin 7 dl vettä sekä ruokalusikallinen punaviinietikkkaa (ja hieman säilykepunajuurien lientä).

Lisää teelusikallinen rosmariinia ja toinen timjamia
Keitä niin kauan, että ainekset ovat pehmenneet.

Voit myös soseuttaa keiton sauvasekoittimella.

Tarjoa keitto vaikka lisäämällä ruokalusikallinen kevyttä ruokakermaa tai pippuriruokakermaa smetanan sijasta.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 805 grammaa

Lessi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 750g288kcal7.5g51.7g1.5g18.7g
Valkokaali keräkaali 500g139kcal5.9g20.3g1g10.5g
Porkkana, keskikokoinen 65g350g98kcal2.1g20.8g0.7g8.7g
Punasipuli, kuorittu, 100g400g108kcal5.2g19.2g0.8g6.8g
Kasvisliemikuutio, Knorr25g70kcal2g2.4g6g0.4g
Vesi2000g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8050g1405kcal45.4g228.8g20g90.2g
Valittu annoskoko4025g703kcal22.7g114.4g10g45.1g
Annoskoko puolitettuna2013g351kcal11.4g57.2g5g22.6g
Arvot/100g100g18kcal0.6g2.8g0.2g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=337337