Borssikeitto kasviksista

Kuori ja pieni tuoreet punajuuret.

Lisää porkkana ja kaali.

Laita kattilaan kasvisliemikuutio ja noin 7 dl vettä sekä ruokalusikallinen punaviinietikkkaa (ja hieman säilykepunajuurien lientä).

Lisää teelusikallinen rosmariinia ja toinen timjamia
Keitä niin kauan, että ainekset ovat pehmenneet.

Voit myös soseuttaa keiton sauvasekoittimella.

Tarjoa keitto vaikka lisäämällä ruokalusikallinen kevyttä ruokakermaa tai pippuriruokakermaa smetanan sijasta.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 805 grammaa

Lessi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 900g345kcal9g62.1g1.8g22.5g
Valkokaali keräkaali 600g167kcal7.1g24.4g1.2g12.6g
Porkkana, keskikokoinen 65g420g118kcal2.5g25g0.8g10.5g
Punasipuli, kuorittu, 100g480g130kcal6.2g23g1g8.2g
Kasvisliemikuutio, Knorr30g84kcal2.4g2.9g7.2g0.5g
Vesi2400g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9660g1686kcal54.4g274.8g24g108.6g
Valittu annoskoko4830g843kcal27.2g137.4g12g54.3g
Annoskoko puolitettuna2415g422kcal13.6g68.7g6g27.2g
Arvot/100g100g18kcal0.6g2.8g0.2g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=337337