Borssikeitto kasviksista

Kuori ja pieni tuoreet punajuuret.

Lisää porkkana ja kaali.

Laita kattilaan kasvisliemikuutio ja noin 7 dl vettä sekä ruokalusikallinen punaviinietikkkaa (ja hieman säilykepunajuurien lientä).

Lisää teelusikallinen rosmariinia ja toinen timjamia
Keitä niin kauan, että ainekset ovat pehmenneet.

Voit myös soseuttaa keiton sauvasekoittimella.

Tarjoa keitto vaikka lisäämällä ruokalusikallinen kevyttä ruokakermaa tai pippuriruokakermaa smetanan sijasta.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 805 grammaa

Lessi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 932g358kcal9.3g64.3g1.9g23.3g
Valkokaali keräkaali 621g173kcal7.4g25.2g1.2g13g
Porkkana, keskikokoinen 65g435g122kcal2.6g25.9g0.9g10.9g
Punasipuli, kuorittu, 100g497g134kcal6.5g23.9g1g8.4g
Kasvisliemikuutio, Knorr31g87kcal2.5g3g7.5g0.5g
Vesi2485g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g1746kcal56.6g284.6g25g112.2g
Valittu annoskoko5000g873kcal28.3g142.3g12.5g56.1g
Annoskoko puolitettuna2500g437kcal14.2g71.2g6.3g28.1g
Arvot/100g100g18kcal0.6g2.8g0.2g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=337337