Borssikeitto kasviksista

Kuori ja pieni tuoreet punajuuret.

Lisää porkkana ja kaali.

Laita kattilaan kasvisliemikuutio ja noin 7 dl vettä sekä ruokalusikallinen punaviinietikkkaa (ja hieman säilykepunajuurien lientä).

Lisää teelusikallinen rosmariinia ja toinen timjamia
Keitä niin kauan, että ainekset ovat pehmenneet.

Voit myös soseuttaa keiton sauvasekoittimella.

Tarjoa keitto vaikka lisäämällä ruokalusikallinen kevyttä ruokakermaa tai pippuriruokakermaa smetanan sijasta.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 805 grammaa

Lessi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 1050g403kcal10.5g72.4g2.1g26.2g
Valkokaali keräkaali 700g194kcal8.3g28.4g1.4g14.7g
Porkkana, keskikokoinen 65g490g137kcal2.9g29.2g1g12.2g
Punasipuli, kuorittu, 100g560g151kcal7.3g26.9g1.1g9.5g
Kasvisliemikuutio, Knorr35g98kcal2.8g3.3g8.4g0.6g
Vesi2800g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11270g1968kcal63.6g320.4g28g126.4g
Valittu annoskoko5635g984kcal31.8g160.2g14g63.2g
Annoskoko puolitettuna2818g492kcal15.9g80.1g7g31.6g
Arvot/100g100g18kcal0.6g2.8g0.2g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=337337