Borssikeitto kasviksista

Kuori ja pieni tuoreet punajuuret.

Lisää porkkana ja kaali.

Laita kattilaan kasvisliemikuutio ja noin 7 dl vettä sekä ruokalusikallinen punaviinietikkkaa (ja hieman säilykepunajuurien lientä).

Lisää teelusikallinen rosmariinia ja toinen timjamia
Keitä niin kauan, että ainekset ovat pehmenneet.

Voit myös soseuttaa keiton sauvasekoittimella.

Tarjoa keitto vaikka lisäämällä ruokalusikallinen kevyttä ruokakermaa tai pippuriruokakermaa smetanan sijasta.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 805 grammaa

Lessi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 1200g461kcal12g82.8g2.4g30g
Valkokaali keräkaali 800g222kcal9.5g32.5g1.6g16.8g
Porkkana, keskikokoinen 65g560g157kcal3.4g33.3g1.1g14g
Punasipuli, kuorittu, 100g640g173kcal8.3g30.7g1.3g10.9g
Kasvisliemikuutio, Knorr40g112kcal3.2g3.8g9.6g0.6g
Vesi3200g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12880g2249kcal72.8g366.2g32g144.6g
Valittu annoskoko6440g1124kcal36.4g183.1g16g72.3g
Annoskoko puolitettuna3220g562kcal18.2g91.6g8g36.2g
Arvot/100g100g18kcal0.6g2.8g0.2g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=337337