Borssikeitto kasviksista

Kuori ja pieni tuoreet punajuuret.

Lisää porkkana ja kaali.

Laita kattilaan kasvisliemikuutio ja noin 7 dl vettä sekä ruokalusikallinen punaviinietikkkaa (ja hieman säilykepunajuurien lientä).

Lisää teelusikallinen rosmariinia ja toinen timjamia
Keitä niin kauan, että ainekset ovat pehmenneet.

Voit myös soseuttaa keiton sauvasekoittimella.

Tarjoa keitto vaikka lisäämällä ruokalusikallinen kevyttä ruokakermaa tai pippuriruokakermaa smetanan sijasta.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 805 grammaa

Lessi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 1350g518kcal13.5g93.1g2.7g33.7g
Valkokaali keräkaali 900g250kcal10.7g36.5g1.8g18.9g
Porkkana, keskikokoinen 65g630g176kcal3.8g37.5g1.3g15.7g
Punasipuli, kuorittu, 100g720g194kcal9.4g34.6g1.4g12.2g
Kasvisliemikuutio, Knorr45g126kcal3.6g4.3g10.8g0.7g
Vesi3600g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14490g2530kcal82g412g36g162.4g
Valittu annoskoko7245g1265kcal41g206g18g81.2g
Annoskoko puolitettuna3623g632kcal20.5g103g9g40.6g
Arvot/100g100g18kcal0.6g2.8g0.2g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=337337