Borssikeitto kasviksista

Kuori ja pieni tuoreet punajuuret.

Lisää porkkana ja kaali.

Laita kattilaan kasvisliemikuutio ja noin 7 dl vettä sekä ruokalusikallinen punaviinietikkkaa (ja hieman säilykepunajuurien lientä).

Lisää teelusikallinen rosmariinia ja toinen timjamia
Keitä niin kauan, että ainekset ovat pehmenneet.

Voit myös soseuttaa keiton sauvasekoittimella.

Tarjoa keitto vaikka lisäämällä ruokalusikallinen kevyttä ruokakermaa tai pippuriruokakermaa smetanan sijasta.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 805 grammaa

Lessi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 1500g576kcal15g103.5g3g37.5g
Valkokaali keräkaali 1000g278kcal11.9g40.6g2g21g
Porkkana, keskikokoinen 65g700g196kcal4.2g41.6g1.4g17.5g
Punasipuli, kuorittu, 100g800g216kcal10.4g38.4g1.6g13.6g
Kasvisliemikuutio, Knorr50g140kcal4g4.8g12g0.8g
Vesi4000g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana16100g2811kcal91g457.8g40g180.8g
Valittu annoskoko8050g1405kcal45.5g228.9g20g90.4g
Annoskoko puolitettuna4025g703kcal22.8g114.5g10g45.2g
Arvot/100g100g18kcal0.6g2.8g0.2g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=337337