Borssikeitto kasviksista

Kuori ja pieni tuoreet punajuuret.

Lisää porkkana ja kaali.

Laita kattilaan kasvisliemikuutio ja noin 7 dl vettä sekä ruokalusikallinen punaviinietikkkaa (ja hieman säilykepunajuurien lientä).

Lisää teelusikallinen rosmariinia ja toinen timjamia
Keitä niin kauan, että ainekset ovat pehmenneet.

Voit myös soseuttaa keiton sauvasekoittimella.

Tarjoa keitto vaikka lisäämällä ruokalusikallinen kevyttä ruokakermaa tai pippuriruokakermaa smetanan sijasta.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 805 grammaa

Lessi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 1800g691kcal18g124.2g3.6g45g
Valkokaali keräkaali 1200g333kcal14.3g48.7g2.4g25.2g
Porkkana, keskikokoinen 65g840g235kcal5g50g1.7g21g
Punasipuli, kuorittu, 100g960g259kcal12.5g46.1g1.9g16.3g
Kasvisliemikuutio, Knorr60g168kcal4.8g5.7g14.4g1g
Vesi4800g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana19320g3373kcal109.2g549.4g48g217g
Valittu annoskoko9660g1686kcal54.6g274.7g24g108.5g
Annoskoko puolitettuna4830g843kcal27.3g137.4g12g54.3g
Arvot/100g100g18kcal0.6g2.8g0.2g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=337337