Eevan hernesoppa

Laita herneet illalla kattilaan likoamaan 2 litraan kylmää vettä.

Aamulla vaihda tilalle puhdas vesi, kaksi litraa, ja ala keittää.

Keittele tunti-kaksi, lisää joukkoon lihaliemi ja jatka keittämistä.

Lisää mukaan kuutioitu savukinkku ja keittämisen loppuvaiheessa suola ja pari teelusikallista meiramia ja halutessasi loraus sinappia.

Itse en laita sipulia keittoon, koska herneetkin jo ovat vatsalle kovaa tavaraa, mutta halutessasi voit laittaa yhden silputun sipulin mukaan tunnin keittämisen jälkeen.

Muista pitää lämpötila alhaisena ja sekoita keittoa välillä huolella ettei se jämähdä kattilan pohjaan kiinni.

Keitto on parasta, kun se on saanut kypsyä hiljaisella tulella pitkään, jopa nelisen tuntia.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 461 grammaa

Eevalii60
AineksetMääräEnergiaPHRK
Herne, kuivattu, Rainbow250g705kcal44.7g158.7g2.2g25g
Savukinkku (Kivikylä), annos 20g125g181kcal27.5g5.3g3.8g0g
Suola, annos 3g3g0kcal0g0g0g0g
Lihaliemikuutio Rainbow (11g/1)5.5g15kcal0.5g1g1g0g
Vesi1000g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2767g1803kcal145.4g330g14g50g
Valittu annoskoko1384g902kcal72.7g165g7g25g
Annoskoko puolitettuna692g451kcal36.4g82.5g3.5g12.5g
Arvot/100g100g65kcal5.3g11.9g0.5g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=337357