Eevan hernesoppa

Laita herneet illalla kattilaan likoamaan 2 litraan kylmää vettä.

Aamulla vaihda tilalle puhdas vesi, kaksi litraa, ja ala keittää.

Keittele tunti-kaksi, lisää joukkoon lihaliemi ja jatka keittämistä.

Lisää mukaan kuutioitu savukinkku ja keittämisen loppuvaiheessa suola ja pari teelusikallista meiramia ja halutessasi loraus sinappia.

Itse en laita sipulia keittoon, koska herneetkin jo ovat vatsalle kovaa tavaraa, mutta halutessasi voit laittaa yhden silputun sipulin mukaan tunnin keittämisen jälkeen.

Muista pitää lämpötila alhaisena ja sekoita keittoa välillä huolella ettei se jämähdä kattilan pohjaan kiinni.

Keitto on parasta, kun se on saanut kypsyä hiljaisella tulella pitkään, jopa nelisen tuntia.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 461 grammaa

Eevalii60
AineksetMääräEnergiaPHRK
Herne, kuivattu, Rainbow1000g2819kcal178.9g634.8g9g100g
Savukinkku (Kivikylä), annos 20g500g725kcal110g21g15g0g
Suola, annos 3g12g0kcal0g0g0g0g
Lihaliemikuutio Rainbow (11g/1)22g62kcal2.1g4g4.2g0.1g
Vesi3999g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11064g7211kcal582g1319.6g56.4g200.2g
Valittu annoskoko5532g3605kcal291g659.8g28.2g100.1g
Annoskoko puolitettuna2766g1803kcal145.5g329.9g14.1g50.1g
Arvot/100g100g65kcal5.3g11.9g0.5g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=337357