Keftedes

500 g lampaan- tai naudanjauhelihaa
2 rkl oliiviöljyä
2 kuutioitua sipulia
reilu desi korppujauhoja
1-2 rkl minttua
1½ dl punaviiniä
1 muna
suolaa
pippuria

Paistamiseen:
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl jauhoja
4 rkl viiniä

Kaada viini korppujauhojen päälle ja anna vetäytyä n. 10 min. Purista ylimääräinen neste pois.

Hauduta sipulia öljyssä, kunne se pehmenee.

Sekoita kaikki ainekset hyvin.

Muotoile taikinasta (pieniä) lihapullia, jauhota ne ja paista pannulla oliiviöljyssä.

Pirskottele paiston loppuvaiheessa vielä viiniä lihapullien päälle.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 272 grammaa

Lilli91

Lilli91 sanoi...

Minttua kannattaa laittaa ihan rohkeasti, itse laitoin 1 rkl eikä maistunut kyllä yhtään.

keskiviikko 27.02.2013 klo 19:05

AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha626g1039kcal118.9g0g62.6g0g
Sipuli (kuorittu)250g68kcal3.3g12g0.5g4.3g
Minttu, tuore (-), annos 1g1.3g0.6kcal0g0.1g0g0.1g
Punaviini 250g176kcal0.8g0.5g0g0g
Kananmuna kuoreton 75g107kcal9.4g0.2g7.7g0g
Suola, annos 3g1.3g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 69g609kcal0g0g68.8g0g
Korppujauho 88g321kcal9.2g65.6g0.9g4.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2720g4639kcal283.2g156.8g281g18g
Valittu annoskoko1360g2319kcal141.6g78.4g140.5g9g
Annoskoko puolitettuna680g1160kcal70.8g39.2g70.3g4.5g
Arvot/100g100g171kcal10.4g5.8g10.3g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=342489