Keftedes

500 g lampaan- tai naudanjauhelihaa
2 rkl oliiviöljyä
2 kuutioitua sipulia
reilu desi korppujauhoja
1-2 rkl minttua
1½ dl punaviiniä
1 muna
suolaa
pippuria

Paistamiseen:
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl jauhoja
4 rkl viiniä

Kaada viini korppujauhojen päälle ja anna vetäytyä n. 10 min. Purista ylimääräinen neste pois.

Hauduta sipulia öljyssä, kunne se pehmenee.

Sekoita kaikki ainekset hyvin.

Muotoile taikinasta (pieniä) lihapullia, jauhota ne ja paista pannulla oliiviöljyssä.

Pirskottele paiston loppuvaiheessa vielä viiniä lihapullien päälle.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 272 grammaa

Lilli91

Lilli91 sanoi...

Minttua kannattaa laittaa ihan rohkeasti, itse laitoin 1 rkl eikä maistunut kyllä yhtään.

keskiviikko 27.02.2013 klo 19:05

AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha751g1246kcal142.6g0g75.1g0g
Sipuli (kuorittu)300g81kcal3.9g14.4g0.6g5.1g
Minttu, tuore (-), annos 1g1.5g0.7kcal0g0.1g0g0.1g
Punaviini 300g212kcal0.9g0.6g0g0g
Kananmuna kuoreton 90g129kcal11.3g0.3g9.2g0g
Suola, annos 3g1.5g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 83g730kcal0g0g82.6g0g
Korppujauho 105g385kcal11g78.7g1.1g5.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3264g5566kcal339.4g188.2g337.2g21.6g
Valittu annoskoko1632g2783kcal169.7g94.1g168.6g10.8g
Annoskoko puolitettuna816g1392kcal84.9g47.1g84.3g5.4g
Arvot/100g100g171kcal10.4g5.8g10.3g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=342489