Keftedes

500 g lampaan- tai naudanjauhelihaa
2 rkl oliiviöljyä
2 kuutioitua sipulia
reilu desi korppujauhoja
1-2 rkl minttua
1½ dl punaviiniä
1 muna
suolaa
pippuria

Paistamiseen:
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl jauhoja
4 rkl viiniä

Kaada viini korppujauhojen päälle ja anna vetäytyä n. 10 min. Purista ylimääräinen neste pois.

Hauduta sipulia öljyssä, kunne se pehmenee.

Sekoita kaikki ainekset hyvin.

Muotoile taikinasta (pieniä) lihapullia, jauhota ne ja paista pannulla oliiviöljyssä.

Pirskottele paiston loppuvaiheessa vielä viiniä lihapullien päälle.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 272 grammaa

Lilli91

Lilli91 sanoi...

Minttua kannattaa laittaa ihan rohkeasti, itse laitoin 1 rkl eikä maistunut kyllä yhtään.

keskiviikko 27.02.2013 klo 19:05

AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha1126g1869kcal213.9g0g112.6g0g
Sipuli (kuorittu)450g122kcal5.9g21.6g0.9g7.7g
Minttu, tuore (-), annos 1g2.3g1kcal0.1g0.2g0g0.2g
Punaviini 450g318kcal1.4g0.9g0g0g
Kananmuna kuoreton 135g193kcal16.9g0.4g13.9g0g
Suola, annos 3g2.3g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 124g1095kcal0g0g123.9g0g
Korppujauho 158g577kcal16.5g118.1g1.6g8.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4896g8350kcal509.4g282.4g505.8g32.6g
Valittu annoskoko2448g4175kcal254.7g141.2g252.9g16.3g
Annoskoko puolitettuna1224g2087kcal127.4g70.6g126.5g8.2g
Arvot/100g100g171kcal10.4g5.8g10.3g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=342489