Keftedes

500 g lampaan- tai naudanjauhelihaa
2 rkl oliiviöljyä
2 kuutioitua sipulia
reilu desi korppujauhoja
1-2 rkl minttua
1½ dl punaviiniä
1 muna
suolaa
pippuria

Paistamiseen:
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl jauhoja
4 rkl viiniä

Kaada viini korppujauhojen päälle ja anna vetäytyä n. 10 min. Purista ylimääräinen neste pois.

Hauduta sipulia öljyssä, kunne se pehmenee.

Sekoita kaikki ainekset hyvin.

Muotoile taikinasta (pieniä) lihapullia, jauhota ne ja paista pannulla oliiviöljyssä.

Pirskottele paiston loppuvaiheessa vielä viiniä lihapullien päälle.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 272 grammaa

Lilli91

Lilli91 sanoi...

Minttua kannattaa laittaa ihan rohkeasti, itse laitoin 1 rkl eikä maistunut kyllä yhtään.

keskiviikko 27.02.2013 klo 19:05

AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha250g415kcal47.5g0g25g0g
Sipuli (kuorittu)100g27kcal1.3g4.8g0.2g1.7g
Minttu, tuore (-), annos 1g0.5g0.2kcal0g0g0g0g
Punaviini 100g71kcal0.3g0.2g0g0g
Kananmuna kuoreton 30g43kcal3.8g0.1g3.1g0g
Suola, annos 3g0.5g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 28g243kcal0g0g27.5g0g
Korppujauho 35g128kcal3.7g26.2g0.4g1.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1088g1855kcal113.2g62.6g112.4g7.2g
Valittu annoskoko544g928kcal56.6g31.3g56.2g3.6g
Annoskoko puolitettuna272g464kcal28.3g15.7g28.1g1.8g
Arvot/100g100g171kcal10.4g5.8g10.3g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=342489