Keftedes

500 g lampaan- tai naudanjauhelihaa
2 rkl oliiviöljyä
2 kuutioitua sipulia
reilu desi korppujauhoja
1-2 rkl minttua
1½ dl punaviiniä
1 muna
suolaa
pippuria

Paistamiseen:
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl jauhoja
4 rkl viiniä

Kaada viini korppujauhojen päälle ja anna vetäytyä n. 10 min. Purista ylimääräinen neste pois.

Hauduta sipulia öljyssä, kunne se pehmenee.

Sekoita kaikki ainekset hyvin.

Muotoile taikinasta (pieniä) lihapullia, jauhota ne ja paista pannulla oliiviöljyssä.

Pirskottele paiston loppuvaiheessa vielä viiniä lihapullien päälle.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 272 grammaa

Lilli91

Lilli91 sanoi...

Minttua kannattaa laittaa ihan rohkeasti, itse laitoin 1 rkl eikä maistunut kyllä yhtään.

keskiviikko 27.02.2013 klo 19:05

AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha375g623kcal71.3g0g37.5g0g
Sipuli (kuorittu)150g41kcal2g7.2g0.3g2.6g
Minttu, tuore (-), annos 1g0.8g0.3kcal0g0.1g0g0.1g
Punaviini 150g106kcal0.5g0.3g0g0g
Kananmuna kuoreton 45g64kcal5.6g0.1g4.6g0g
Suola, annos 3g0.8g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 41g365kcal0g0g41.3g0g
Korppujauho 53g192kcal5.5g39.4g0.5g2.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1632g2783kcal169.8g94.2g168.4g11g
Valittu annoskoko816g1392kcal84.9g47.1g84.2g5.5g
Annoskoko puolitettuna408g696kcal42.5g23.6g42.1g2.8g
Arvot/100g100g171kcal10.4g5.8g10.3g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=342489