Valkuaispuuro

Kiehauta soijamaito ja vesi liedellä.

Samalla kun odotat nesteen kuumenevan, lisää mausteet:
- (kunnolla!!) suolaa
- vaniljajauhetta (aitoa)
- kanelia
- kardemummaa
- (halutessasi) makeutusta esim.

steviaa

Kun vesi kiehuu, lisää kaurahiutaleet ja alenna lämpöä.

Keitä niin kauan että hiutaleet on täysin turvonneet ja puuro on melko paksua(tärkeää!!).

Hauduta tarpeen tullen vaikka kannen alla.

Lisää valkuaiset yksi kerrallaan joukkoon ja sekoita kunnolla, ellet halua puuroon valkoisia klönttejä.

Sekoita vielä valkuaisten lisäämisen jälkeen ja anna niiden kypsyä samalla.

Muutamien minuuttien jälkeen puuron rakenne pitäisi olla klönttinen ja limainen.

Keitä niin kauan kunnes saat haluamasi rakenteen.

Nauti lämpimänä tai jäähtyneenä!

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 315 grammaa

Pallasathene
AineksetMääräEnergiaPHRK
Alpro soya vanilla (Alpro), annos 250g525g326kcal17.3g41.5g9.5g2.6g
Kaurahiutaleita(lidl)140g490kcal19.6g78.4g9.7g14g
Kananmunan valkuainen, keskikoko 35g245g103kcal24g1g0.2g0g
Stevia mak.jauhe (Canderel), annos 1g3.5g13kcal0g3.3g0g0g
Vesi175g0kcal0g0g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g7g22kcal0.8g4.2g0.5g2g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g7g26kcal0.2g5.6g0.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2205g1958kcal123.8g268g40.2g37.2g
Valittu annoskoko1103g979kcal61.9g134g20.1g18.6g
Annoskoko puolitettuna551g490kcal31g67g10.1g9.3g
Arvot/100g100g89kcal5.6g12.2g1.8g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=353601