Valkuaispuuro

Kiehauta soijamaito ja vesi liedellä.

Samalla kun odotat nesteen kuumenevan, lisää mausteet:
- (kunnolla!!) suolaa
- vaniljajauhetta (aitoa)
- kanelia
- kardemummaa
- (halutessasi) makeutusta esim.

steviaa

Kun vesi kiehuu, lisää kaurahiutaleet ja alenna lämpöä.

Keitä niin kauan että hiutaleet on täysin turvonneet ja puuro on melko paksua(tärkeää!!).

Hauduta tarpeen tullen vaikka kannen alla.

Lisää valkuaiset yksi kerrallaan joukkoon ja sekoita kunnolla, ellet halua puuroon valkoisia klönttejä.

Sekoita vielä valkuaisten lisäämisen jälkeen ja anna niiden kypsyä samalla.

Muutamien minuuttien jälkeen puuron rakenne pitäisi olla klönttinen ja limainen.

Keitä niin kauan kunnes saat haluamasi rakenteen.

Nauti lämpimänä tai jäähtyneenä!

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 315 grammaa

Pallasathene
AineksetMääräEnergiaPHRK
Alpro soya vanilla (Alpro), annos 250g600g372kcal19.8g47.4g10.8g3g
Kaurahiutaleita(lidl)160g560kcal22.4g89.6g11g16g
Kananmunan valkuainen, keskikoko 35g280g118kcal27.4g1.1g0.3g0g
Stevia mak.jauhe (Canderel), annos 1g4g15kcal0g3.8g0g0g
Vesi200g0kcal0g0g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g8g25kcal0.9g4.8g0.6g2.2g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g8g29kcal0.3g6.4g0.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2520g2237kcal141.6g306.2g46g42.4g
Valittu annoskoko1260g1119kcal70.8g153.1g23g21.2g
Annoskoko puolitettuna630g559kcal35.4g76.6g11.5g10.6g
Arvot/100g100g89kcal5.6g12.2g1.8g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=353601