Valkuaispuuro

Kiehauta soijamaito ja vesi liedellä.

Samalla kun odotat nesteen kuumenevan, lisää mausteet:
- (kunnolla!!) suolaa
- vaniljajauhetta (aitoa)
- kanelia
- kardemummaa
- (halutessasi) makeutusta esim.

steviaa

Kun vesi kiehuu, lisää kaurahiutaleet ja alenna lämpöä.

Keitä niin kauan että hiutaleet on täysin turvonneet ja puuro on melko paksua(tärkeää!!).

Hauduta tarpeen tullen vaikka kannen alla.

Lisää valkuaiset yksi kerrallaan joukkoon ja sekoita kunnolla, ellet halua puuroon valkoisia klönttejä.

Sekoita vielä valkuaisten lisäämisen jälkeen ja anna niiden kypsyä samalla.

Muutamien minuuttien jälkeen puuron rakenne pitäisi olla klönttinen ja limainen.

Keitä niin kauan kunnes saat haluamasi rakenteen.

Nauti lämpimänä tai jäähtyneenä!

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 315 grammaa

Pallasathene
AineksetMääräEnergiaPHRK
Alpro soya vanilla (Alpro), annos 250g675g419kcal22.3g53.3g12.2g3.4g
Kaurahiutaleita(lidl)180g630kcal25.2g100.8g12.4g18g
Kananmunan valkuainen, keskikoko 35g315g132kcal30.9g1.3g0.3g0g
Stevia mak.jauhe (Canderel), annos 1g4.5g17kcal0g4.2g0g0g
Vesi225g0kcal0g0g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g9g28kcal1g5.4g0.6g2.5g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g9g33kcal0.3g7.2g0.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2835g2517kcal159.4g344.4g51.6g47.8g
Valittu annoskoko1418g1259kcal79.7g172.2g25.8g23.9g
Annoskoko puolitettuna709g629kcal39.9g86.1g12.9g12g
Arvot/100g100g89kcal5.6g12.1g1.8g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=353601