Valkuaispuuro

Kiehauta soijamaito ja vesi liedellä.

Samalla kun odotat nesteen kuumenevan, lisää mausteet:
- (kunnolla!!) suolaa
- vaniljajauhetta (aitoa)
- kanelia
- kardemummaa
- (halutessasi) makeutusta esim.

steviaa

Kun vesi kiehuu, lisää kaurahiutaleet ja alenna lämpöä.

Keitä niin kauan että hiutaleet on täysin turvonneet ja puuro on melko paksua(tärkeää!!).

Hauduta tarpeen tullen vaikka kannen alla.

Lisää valkuaiset yksi kerrallaan joukkoon ja sekoita kunnolla, ellet halua puuroon valkoisia klönttejä.

Sekoita vielä valkuaisten lisäämisen jälkeen ja anna niiden kypsyä samalla.

Muutamien minuuttien jälkeen puuron rakenne pitäisi olla klönttinen ja limainen.

Keitä niin kauan kunnes saat haluamasi rakenteen.

Nauti lämpimänä tai jäähtyneenä!

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 315 grammaa

Pallasathene
AineksetMääräEnergiaPHRK
Alpro soya vanilla (Alpro), annos 250g750g465kcal24.8g59.3g13.5g3.8g
Kaurahiutaleita(lidl)200g700kcal28g112g13.8g20g
Kananmunan valkuainen, keskikoko 35g350g147kcal34.3g1.4g0.3g0g
Stevia mak.jauhe (Canderel), annos 1g5g19kcal0g4.7g0g0g
Vesi250g0kcal0g0g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g10g31kcal1.1g6g0.7g2.8g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g10g36kcal0.3g8g0.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3150g2797kcal177g382.8g57.2g53.2g
Valittu annoskoko1575g1398kcal88.5g191.4g28.6g26.6g
Annoskoko puolitettuna788g699kcal44.3g95.7g14.3g13.3g
Arvot/100g100g89kcal5.6g12.2g1.8g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=353601