Valkuaispuuro

Kiehauta soijamaito ja vesi liedellä.

Samalla kun odotat nesteen kuumenevan, lisää mausteet:
- (kunnolla!!) suolaa
- vaniljajauhetta (aitoa)
- kanelia
- kardemummaa
- (halutessasi) makeutusta esim.

steviaa

Kun vesi kiehuu, lisää kaurahiutaleet ja alenna lämpöä.

Keitä niin kauan että hiutaleet on täysin turvonneet ja puuro on melko paksua(tärkeää!!).

Hauduta tarpeen tullen vaikka kannen alla.

Lisää valkuaiset yksi kerrallaan joukkoon ja sekoita kunnolla, ellet halua puuroon valkoisia klönttejä.

Sekoita vielä valkuaisten lisäämisen jälkeen ja anna niiden kypsyä samalla.

Muutamien minuuttien jälkeen puuron rakenne pitäisi olla klönttinen ja limainen.

Keitä niin kauan kunnes saat haluamasi rakenteen.

Nauti lämpimänä tai jäähtyneenä!

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 315 grammaa

Pallasathene
AineksetMääräEnergiaPHRK
Alpro soya vanilla (Alpro), annos 250g900g558kcal29.7g71.1g16.2g4.5g
Kaurahiutaleita(lidl)240g840kcal33.6g134.4g16.6g24g
Kananmunan valkuainen, keskikoko 35g420g176kcal41.2g1.7g0.4g0g
Stevia mak.jauhe (Canderel), annos 1g6g23kcal0g5.6g0g0g
Vesi300g0kcal0g0g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g12g37kcal1.3g7.2g0.8g3.4g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g12g44kcal0.4g9.6g0.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3780g3356kcal212.4g459.2g68.8g63.8g
Valittu annoskoko1890g1678kcal106.2g229.6g34.4g31.9g
Annoskoko puolitettuna945g839kcal53.1g114.8g17.2g16g
Arvot/100g100g89kcal5.6g12.1g1.8g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=353601