Valkuaispuuro

Kiehauta soijamaito ja vesi liedellä.

Samalla kun odotat nesteen kuumenevan, lisää mausteet:
- (kunnolla!!) suolaa
- vaniljajauhetta (aitoa)
- kanelia
- kardemummaa
- (halutessasi) makeutusta esim.

steviaa

Kun vesi kiehuu, lisää kaurahiutaleet ja alenna lämpöä.

Keitä niin kauan että hiutaleet on täysin turvonneet ja puuro on melko paksua(tärkeää!!).

Hauduta tarpeen tullen vaikka kannen alla.

Lisää valkuaiset yksi kerrallaan joukkoon ja sekoita kunnolla, ellet halua puuroon valkoisia klönttejä.

Sekoita vielä valkuaisten lisäämisen jälkeen ja anna niiden kypsyä samalla.

Muutamien minuuttien jälkeen puuron rakenne pitäisi olla klönttinen ja limainen.

Keitä niin kauan kunnes saat haluamasi rakenteen.

Nauti lämpimänä tai jäähtyneenä!

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 315 grammaa

Pallasathene
AineksetMääräEnergiaPHRK
Alpro soya vanilla (Alpro), annos 250g1350g837kcal44.6g106.7g24.3g6.8g
Kaurahiutaleita(lidl)360g1260kcal50.4g201.6g24.8g36g
Kananmunan valkuainen, keskikoko 35g630g265kcal61.7g2.5g0.6g0g
Stevia mak.jauhe (Canderel), annos 1g9g34kcal0g8.5g0g0g
Vesi450g0kcal0g0g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g18g56kcal2g10.8g1.3g5g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g18g66kcal0.6g14.3g0.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5670g5034kcal318.6g688.8g103.2g95.6g
Valittu annoskoko2835g2517kcal159.3g344.4g51.6g47.8g
Annoskoko puolitettuna1418g1259kcal79.7g172.2g25.8g23.9g
Arvot/100g100g89kcal5.6g12.1g1.8g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=353601