Valkuaispuuro

Kiehauta soijamaito ja vesi liedellä.

Samalla kun odotat nesteen kuumenevan, lisää mausteet:
- (kunnolla!!) suolaa
- vaniljajauhetta (aitoa)
- kanelia
- kardemummaa
- (halutessasi) makeutusta esim.

steviaa

Kun vesi kiehuu, lisää kaurahiutaleet ja alenna lämpöä.

Keitä niin kauan että hiutaleet on täysin turvonneet ja puuro on melko paksua(tärkeää!!).

Hauduta tarpeen tullen vaikka kannen alla.

Lisää valkuaiset yksi kerrallaan joukkoon ja sekoita kunnolla, ellet halua puuroon valkoisia klönttejä.

Sekoita vielä valkuaisten lisäämisen jälkeen ja anna niiden kypsyä samalla.

Muutamien minuuttien jälkeen puuron rakenne pitäisi olla klönttinen ja limainen.

Keitä niin kauan kunnes saat haluamasi rakenteen.

Nauti lämpimänä tai jäähtyneenä!

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 315 grammaa

Pallasathene
AineksetMääräEnergiaPHRK
Alpro soya vanilla (Alpro), annos 250g1500g930kcal49.5g118.5g27g7.5g
Kaurahiutaleita(lidl)400g1400kcal56g224g27.6g40g
Kananmunan valkuainen, keskikoko 35g700g294kcal68.6g2.8g0.7g0g
Stevia mak.jauhe (Canderel), annos 1g10g38kcal0g9.4g0g0g
Vesi500g0kcal0g0g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g20g62kcal2.2g12g1.4g5.6g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g20g73kcal0.7g15.9g0.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6300g5593kcal354g765.2g114.8g106.2g
Valittu annoskoko3150g2797kcal177g382.6g57.4g53.1g
Annoskoko puolitettuna1575g1398kcal88.5g191.3g28.7g26.6g
Arvot/100g100g89kcal5.6g12.1g1.8g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=353601