Valkuaispuuro

Kiehauta soijamaito ja vesi liedellä.

Samalla kun odotat nesteen kuumenevan, lisää mausteet:
- (kunnolla!!) suolaa
- vaniljajauhetta (aitoa)
- kanelia
- kardemummaa
- (halutessasi) makeutusta esim.

steviaa

Kun vesi kiehuu, lisää kaurahiutaleet ja alenna lämpöä.

Keitä niin kauan että hiutaleet on täysin turvonneet ja puuro on melko paksua(tärkeää!!).

Hauduta tarpeen tullen vaikka kannen alla.

Lisää valkuaiset yksi kerrallaan joukkoon ja sekoita kunnolla, ellet halua puuroon valkoisia klönttejä.

Sekoita vielä valkuaisten lisäämisen jälkeen ja anna niiden kypsyä samalla.

Muutamien minuuttien jälkeen puuron rakenne pitäisi olla klönttinen ja limainen.

Keitä niin kauan kunnes saat haluamasi rakenteen.

Nauti lämpimänä tai jäähtyneenä!

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 315 grammaa

Pallasathene
AineksetMääräEnergiaPHRK
Alpro soya vanilla (Alpro), annos 250g2100g1302kcal69.3g165.9g37.8g10.5g
Kaurahiutaleita(lidl)560g1960kcal78.4g313.6g38.6g56g
Kananmunan valkuainen, keskikoko 35g980g412kcal96g3.9g1g0g
Stevia mak.jauhe (Canderel), annos 1g14g53kcal0g13.2g0g0g
Vesi700g0kcal0g0g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g28g87kcal3.1g16.8g2g7.8g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g28g102kcal1g22.3g1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8820g7830kcal495.6g1071.4g160.8g148.6g
Valittu annoskoko4410g3915kcal247.8g535.7g80.4g74.3g
Annoskoko puolitettuna2205g1958kcal123.9g267.9g40.2g37.2g
Arvot/100g100g89kcal5.6g12.1g1.8g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=353601