Valkuaispuuro

Kiehauta soijamaito ja vesi liedellä.

Samalla kun odotat nesteen kuumenevan, lisää mausteet:
- (kunnolla!!) suolaa
- vaniljajauhetta (aitoa)
- kanelia
- kardemummaa
- (halutessasi) makeutusta esim.

steviaa

Kun vesi kiehuu, lisää kaurahiutaleet ja alenna lämpöä.

Keitä niin kauan että hiutaleet on täysin turvonneet ja puuro on melko paksua(tärkeää!!).

Hauduta tarpeen tullen vaikka kannen alla.

Lisää valkuaiset yksi kerrallaan joukkoon ja sekoita kunnolla, ellet halua puuroon valkoisia klönttejä.

Sekoita vielä valkuaisten lisäämisen jälkeen ja anna niiden kypsyä samalla.

Muutamien minuuttien jälkeen puuron rakenne pitäisi olla klönttinen ja limainen.

Keitä niin kauan kunnes saat haluamasi rakenteen.

Nauti lämpimänä tai jäähtyneenä!

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 315 grammaa

Pallasathene
AineksetMääräEnergiaPHRK
Alpro soya vanilla (Alpro), annos 250g225g140kcal7.4g17.8g4.1g1.1g
Kaurahiutaleita(lidl)60g210kcal8.4g33.6g4.1g6g
Kananmunan valkuainen, keskikoko 35g105g44kcal10.3g0.4g0.1g0g
Stevia mak.jauhe (Canderel), annos 1g1.5g5.6kcal0g1.4g0g0g
Vesi75g0kcal0g0g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g3g9kcal0.3g1.8g0.2g0.8g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g3g11kcal0.1g2.4g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana945g839kcal53g114.8g17.2g15.8g
Valittu annoskoko473g419kcal26.5g57.4g8.6g7.9g
Annoskoko puolitettuna236g210kcal13.3g28.7g4.3g4g
Arvot/100g100g89kcal5.6g12.1g1.8g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=353601