Valkuaispuuro

Kiehauta soijamaito ja vesi liedellä.

Samalla kun odotat nesteen kuumenevan, lisää mausteet:
- (kunnolla!!) suolaa
- vaniljajauhetta (aitoa)
- kanelia
- kardemummaa
- (halutessasi) makeutusta esim.

steviaa

Kun vesi kiehuu, lisää kaurahiutaleet ja alenna lämpöä.

Keitä niin kauan että hiutaleet on täysin turvonneet ja puuro on melko paksua(tärkeää!!).

Hauduta tarpeen tullen vaikka kannen alla.

Lisää valkuaiset yksi kerrallaan joukkoon ja sekoita kunnolla, ellet halua puuroon valkoisia klönttejä.

Sekoita vielä valkuaisten lisäämisen jälkeen ja anna niiden kypsyä samalla.

Muutamien minuuttien jälkeen puuron rakenne pitäisi olla klönttinen ja limainen.

Keitä niin kauan kunnes saat haluamasi rakenteen.

Nauti lämpimänä tai jäähtyneenä!

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 315 grammaa

Pallasathene
AineksetMääräEnergiaPHRK
Alpro soya vanilla (Alpro), annos 250g2400g1488kcal79.2g189.6g43.2g12g
Kaurahiutaleita(lidl)640g2240kcal89.6g358.4g44.2g64g
Kananmunan valkuainen, keskikoko 35g1120g470kcal109.8g4.5g1.1g0g
Stevia mak.jauhe (Canderel), annos 1g16g60kcal0g15g0g0g
Vesi800g0kcal0g0g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g32g100kcal3.5g19.2g2.2g9g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g32g117kcal1.1g25.5g1.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10080g8949kcal566.4g1224.4g183.6g170g
Valittu annoskoko5040g4475kcal283.2g612.2g91.8g85g
Annoskoko puolitettuna2520g2237kcal141.6g306.1g45.9g42.5g
Arvot/100g100g89kcal5.6g12.1g1.8g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=353601