Valkuaispuuro

Kiehauta soijamaito ja vesi liedellä.

Samalla kun odotat nesteen kuumenevan, lisää mausteet:
- (kunnolla!!) suolaa
- vaniljajauhetta (aitoa)
- kanelia
- kardemummaa
- (halutessasi) makeutusta esim.

steviaa

Kun vesi kiehuu, lisää kaurahiutaleet ja alenna lämpöä.

Keitä niin kauan että hiutaleet on täysin turvonneet ja puuro on melko paksua(tärkeää!!).

Hauduta tarpeen tullen vaikka kannen alla.

Lisää valkuaiset yksi kerrallaan joukkoon ja sekoita kunnolla, ellet halua puuroon valkoisia klönttejä.

Sekoita vielä valkuaisten lisäämisen jälkeen ja anna niiden kypsyä samalla.

Muutamien minuuttien jälkeen puuron rakenne pitäisi olla klönttinen ja limainen.

Keitä niin kauan kunnes saat haluamasi rakenteen.

Nauti lämpimänä tai jäähtyneenä!

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 315 grammaa

Pallasathene
AineksetMääräEnergiaPHRK
Alpro soya vanilla (Alpro), annos 250g300g186kcal9.9g23.7g5.4g1.5g
Kaurahiutaleita(lidl)80g280kcal11.2g44.8g5.5g8g
Kananmunan valkuainen, keskikoko 35g140g59kcal13.7g0.6g0.1g0g
Stevia mak.jauhe (Canderel), annos 1g2g7.5kcal0g1.9g0g0g
Vesi100g0kcal0g0g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g4g12kcal0.4g2.4g0.3g1.1g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g4g15kcal0.1g3.2g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1260g1119kcal70.6g153.2g22.8g21.2g
Valittu annoskoko630g559kcal35.3g76.6g11.4g10.6g
Annoskoko puolitettuna315g280kcal17.7g38.3g5.7g5.3g
Arvot/100g100g89kcal5.6g12.2g1.8g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=353601