Valkuaispuuro

Kiehauta soijamaito ja vesi liedellä.

Samalla kun odotat nesteen kuumenevan, lisää mausteet:
- (kunnolla!!) suolaa
- vaniljajauhetta (aitoa)
- kanelia
- kardemummaa
- (halutessasi) makeutusta esim.

steviaa

Kun vesi kiehuu, lisää kaurahiutaleet ja alenna lämpöä.

Keitä niin kauan että hiutaleet on täysin turvonneet ja puuro on melko paksua(tärkeää!!).

Hauduta tarpeen tullen vaikka kannen alla.

Lisää valkuaiset yksi kerrallaan joukkoon ja sekoita kunnolla, ellet halua puuroon valkoisia klönttejä.

Sekoita vielä valkuaisten lisäämisen jälkeen ja anna niiden kypsyä samalla.

Muutamien minuuttien jälkeen puuron rakenne pitäisi olla klönttinen ja limainen.

Keitä niin kauan kunnes saat haluamasi rakenteen.

Nauti lämpimänä tai jäähtyneenä!

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 315 grammaa

Pallasathene
AineksetMääräEnergiaPHRK
Alpro soya vanilla (Alpro), annos 250g3000g1860kcal99g237g54g15g
Kaurahiutaleita(lidl)800g2800kcal112g448g55.2g80g
Kananmunan valkuainen, keskikoko 35g1400g588kcal137.2g5.6g1.4g0g
Stevia mak.jauhe (Canderel), annos 1g20g75kcal0g18.8g0g0g
Vesi1000g0kcal0g0g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g40g124kcal4.4g24g2.8g11.2g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g40g146kcal1.4g31.8g1.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12600g11186kcal708g1530.4g229.6g212.4g
Valittu annoskoko6300g5593kcal354g765.2g114.8g106.2g
Annoskoko puolitettuna3150g2797kcal177g382.6g57.4g53.1g
Arvot/100g100g89kcal5.6g12.1g1.8g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=353601