Valkuaispuuro

Kiehauta soijamaito ja vesi liedellä.

Samalla kun odotat nesteen kuumenevan, lisää mausteet:
- (kunnolla!!) suolaa
- vaniljajauhetta (aitoa)
- kanelia
- kardemummaa
- (halutessasi) makeutusta esim.

steviaa

Kun vesi kiehuu, lisää kaurahiutaleet ja alenna lämpöä.

Keitä niin kauan että hiutaleet on täysin turvonneet ja puuro on melko paksua(tärkeää!!).

Hauduta tarpeen tullen vaikka kannen alla.

Lisää valkuaiset yksi kerrallaan joukkoon ja sekoita kunnolla, ellet halua puuroon valkoisia klönttejä.

Sekoita vielä valkuaisten lisäämisen jälkeen ja anna niiden kypsyä samalla.

Muutamien minuuttien jälkeen puuron rakenne pitäisi olla klönttinen ja limainen.

Keitä niin kauan kunnes saat haluamasi rakenteen.

Nauti lämpimänä tai jäähtyneenä!

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 315 grammaa

Pallasathene
AineksetMääräEnergiaPHRK
Alpro soya vanilla (Alpro), annos 250g375g233kcal12.4g29.6g6.8g1.9g
Kaurahiutaleita(lidl)100g350kcal14g56g6.9g10g
Kananmunan valkuainen, keskikoko 35g175g74kcal17.1g0.7g0.2g0g
Stevia mak.jauhe (Canderel), annos 1g2.5g9kcal0g2.3g0g0g
Vesi125g0kcal0g0g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g5g16kcal0.5g3g0.3g1.4g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g5g18kcal0.2g4g0.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1575g1398kcal88.4g191.2g28.8g26.6g
Valittu annoskoko788g699kcal44.2g95.6g14.4g13.3g
Annoskoko puolitettuna394g350kcal22.1g47.8g7.2g6.7g
Arvot/100g100g89kcal5.6g12.1g1.8g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=353601